Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима важкий другі страви літо › Кури по-арабськи
Кури по-арабськи

Кури по-арабськи

Куры по-арабськи - це поєднання звичного курячого м'яса у незвичному маринаді з часнику. Так, арабська кухня уміє дивувати. Як ви встигли помітити у багатьох рецептах такої кухні не обходиться без спецій: часник, кориця, паприка та інші прянощі, і це ще не увесь список. Взагалі, м'ясо у арабів часто використовується тільки у свята, нам пощастило набагато більше, ми його можемо вживати хоч щодня! Відомо, що куряче м'ясо - основа здорового харчування, яке ховає в собі величезну кількість корисних речовин. Одним словом, універсальний засіб як для підтримки фігури, так і для смачного обіду. Погодьтеся, поєднувати корисне з приємним, так чудово!

Кількість порцій 6
Час приготування 130 хв

  1. 1. Курка — 700 г.
  2. 2. Яйце — 2 шт.
  3. 3. Борошно — 40 г.
  4. 4. Олія — 50 мл.
  5. 5. Лимонний сік — 1 ч. л.
  6. 6. Вода — 1 ст.
  7. 7. Часник — 1 зубчик
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Зелень — пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу приготувати часниковий розчин. Для цього часник обчистити від шкірки і дрібно нарізати. Додати його в склянку води з лимонним соком.

  2. Курку помити, порізати на шматки і маринувати разом із зеленню в приготованому розчині мінімум одну годину. Далі нарізати цибулю і обсмажити її на олії.

  3. У посудину вбити яйце, додати пасеровану цибулю, зелень і все посолити. Шматочки курки (мариновані) обваляти у борошні, потім умочити в яєчно-цибульну суміш і обсмажити на сковороді.

  4. Коли курка обсмажиться, перекласти її в розігріту до 180ºС духовку і полити яєчною сумішшю, що залишилася. Запікати 50 хвилин до утворення золотистої скоринки.