Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима французька борошно осінь › Французькі пиріжки з тріскою
Французькі пиріжки з тріскою

Французькі пиріжки з тріскою

Лаконічні страви французької кухні не один десяток років є прикладом для наслідування в кулінарному мистецтві. Адже французи – справжні знавці і цінителі вишуканої їжі. Традиційна кухня Франції настільки багата різноманітними стравами, що навіть звичайна випічка вразить Вас своїм неповторним смаком. Пропонуємо перевірити цей факт на прикладі нашого рецепта чудових французьких пиріжків з тріскою – апетитних конвертиків з тонкого сирного тіста з щедрою рибною начинкою. Тісто можна підготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику. У такому випадку Ви вправно і швидко приготуєте випічку до столу, навіть якщо гості на порозі. Французькі пиріжки з тріскою стануть ситним перекусом, який можна взяти із собою.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 250 г
  2. 2. Сир жирний — 250 г
  3. 3. Масло вершкове — 150 г
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Кмин — 3 г
  6. 6. Яйце куряче — 1 шт.
  7. 7. Тріска — 500 г
  8. 8. Паста томатна — 30 г
  9. 9. Часник — 1 зуб.
  10. 10. Цибуля ріпчаста — 80 г
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Олія рослинна — 50 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску просіяти борошно, додати сир (протираючи його через сито), злегка розм'якшене вершкове масло і сіль. Замісити тісто, скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою і покласти мінімум на 30 хвилин у холодильник.

  2. Рибу вимити, просушити паперовим рушником, нарізати на невеликі шматочки. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Рослинну олію розігріти на сковороді. Обсмажити на сковорідці рибу до золотистого кольору.

  3. Додати в сковороду з рибою томатну пасту, часник і цибулю, сіль, перець і готувати близько 15 хвилин. Яйце трохи збити виделкою. Духовку розігріти до 200 градусів.

  4. Тісто дістати з холодильника, розкачати в пласт товщиною не більше 0,5 см. Вирізати з тіста квадратики, краї змастити яйцем. У середину кожного квадратика викласти рибну начинку, скріпити краї. Змастити весь пиріжок яйцем і посипати кмином. Покласти деко з пиріжками в духовку і випікати близько 15 хвилин.