Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима другі страви літо › Деруни з печінки
Деруни з печінки

Деруни з печінки

Деруни з печінки - дуже смачна альтернатива звичайним картопляним драниками. А рецепт приготування настільки простий, що приготувати його може навіть сама недосвідчена господиня. Дуже поживна і корисна страва, особливо для дітей і осіб похилого віку. Печінка містить безліч вітамінів і амінокислот , яких не в інших продуктах. Залізо, цинк мідь, фосфор і калій присутні в ній в легкозасвоюваній формі. Завдяки високому вмісту хрому і гепарину, яловича печінка корисна для осіб, які страждають захворюваннями серцево -судинної системи. Курячі яйця багаті вітамінами і мінеральними речовинами.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 900 г.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Часник — 2 шт.
  4. 4. Печінка яловича — 300 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
  7. 7. Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю, моркву і часник очистити, натерти на тертці. Печінку і цибулю помити, подрібнити через м'ясорубку.

  2. Додати до печінки з цибулею суміш натертої картоплі, моркви і часнику. Перемішати. Додати яйця, борошно, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.

  3. Смажити на олії на розігрітій сковороді. Подавати зі сметаною.