Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима духовка осінь › Пряники медові
Пряники медові

Пряники медові

Класична солодка страва - пряники, упевнено закріпили свою позицію в меню кожної хазяйки. Чому ж така назва "пряник"? Та тому що цей кондитерський виріб роблять з пряного тіста, яке у свою чергу містить борошно, мед, і прянощі. У основу тіста також можна включити ваніль, гвоздику, родзинки і різні горіхи (і ще багато інших інгредієнтів). Це доповнення надасть звичайним пряникам насиченого і досконалого смаку. Зробити форму для печива можна яку завгодно: овальну, круглу, або прямокутну. Що ж, прийшов час освоїти майстерність "ліплення з тіста". Для його приготування знадобляться спритність рук і позитивний настрій. І в результаті у вас вийде "солодка скульптура" з пряним ароматом кориці і шафрану.

Кількість порцій 5
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 70 г.
  2. 2. Мед — 150 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 400 г.
  4. 4. Цукор — 100 г.
  5. 5. Яйце — 3 шт.
  6. 6. Розпушувач — 15 г.
  7. 7. Цукрова пудра — 1 ст. л.
  8. 8. Прянощі — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вінчиком взбити яйце, цукор і мед до отримання однорідної суміші. За допомогою яскравих спецій можна надати додатковий аромат, так що за бажанням можна додати в суміш корицю, мускатний горіх, гвоздику, шафран (у меленому вигляді) і сіль. Туди ж вбити два яєчні жовтки (білок залишити для приготування глазурі) і продовжувати змішувати.

  2. У борошно всипати розпушувач і підмісити в основну суміш. За допомогою рук замісити тісто. Потім загорнути його в плівку і покласти на 30 хвилин в холодильник. Далі, відрізати шматок тіста і розкачати. Тепер можна нарізати пряники за допомогою різних форм. Випікати 15 хв.

  3. Залишилося приготувати глазур. За допомогою вінчика яєчний білок збити з цукровою пудрою. Повинна вийти біла пишна маса. За допомогою пензлика намазати кожен пряник окремо. Пряники набудуть гладку, глянцеву поверхню.