Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима середній другі страви борошно › Тушкована яловича лопатка
Тушкована яловича лопатка

Тушкована яловича лопатка

На сторінках нашого сайту ми раді запропонувати вам дуже простий рецепт приготування тушкованої яловичої лопатки. Отже, ви зможете приготувати повноцінну вечерю при елементарному наборі продуктів. Легкість приготування цієї страви дуже радує. Результат, який ви будете мати на виході завжди буде радувати вас - м'ясо вийде дуже соковите і таке м'яке, що буде танути у вас в роті. Лимонний сік і петрушка нададуть нашому м'яску дуже вишуканий і приємний смак. Соус вустерширський додасть м'ясу деякої пікантності. М'ясо можна подавати з картоплею, наприклад, пюре - воно тільки розкриє приємний смак м'яса. Або ж з овочами, які підкреслять всю ніжність тушкованої яловичої лопатки. Приємного апетиту!

Кількість порцій 5
Час приготування 120 хв

  1. 1. Лопатка яловича — 2 кг.
  2. 2. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  3. 3. Перець кайенский — 0,5 ч. л.
  4. 4. Часник — 2 зуб.
  5. 5. Лимонний сік — 20 мл.
  6. 6. Морква — 2 шт.
  7. 7. Цибуля-шалот — 6 шт.
  8. 8. Паста томатна — 2 ст. л.
  9. 9. Бульйон із яловичини — 200 мл.
  10. 10. Соус вустерширський — 2 ст. л.
  11. 11. Лавровий лист — 1 шт.
  12. 12. Петрушка — 20 г.
  13. 13. Олія рослинна — 0,5 ст. л.
  14. 14. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину нарізати на кубики. Рівномірно обмастити у суміші борошна кайенського перцю і солі. Сковороду з товстим дном розігріти на середньо-сильному вогні, додати 2 столові ложки рослинної олії і обсмажити м'ясо порційно з кожного боку до золотисто коричневого кольору, близько 5 хвилин.

  2. За хвилину до готовності м'яса додати подрібнений  часник і обсмажити з яловичиною, часто перемішувати, щоб уникнути пригорання. По закінченню готове м'ясо перекласти в посуд, придатний для тушкування, залити яловичим бульйоном, додати вустерширський соус і тушкувати під кришкою на середньому вогні 1 годину.

  3. Тим часом, на чисту сковорідку влити 0,5 столової ложки рослинної олії. Додати моркву і цибулю, смажити  до коричневого кольору 5 хвилин. Потім вмішувати томатну пасту і, помішуючи, готувати ще близько хвилини.

  4. Повернути овочеву суміш до яловичини, покласти лавровий лист і тушкувати ще від 45 хвилин до 1 години. Додати сіль, перець, лимонний сік. Посипати дрібно порізаною петрушкою.