Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти дієтичні страви легкий європейська риба › Рибне філе, тушковане з помідорами, зеленню і часником
Рибне філе, тушковане з помідорами, зеленню і часником

Рибне філе, тушковане з помідорами, зеленню і часником

Один з найкращих способів приготувати рибу – тушкувати її разом з овочами. Перш за все, хочеться відзначити, що при такому варіанті приготування риба зберігає свою користь – цінні вітаміни і мінерали, необхідні для нормального функціонування нашого організму. Кисло-солодкі стиглі томати, обсмажені в олії з часником і спеціями, утворюють чудовий ароматний соус. Він робить смак риби більш багатим і насиченим, а також забираює зайву жирність. Завдяки тому, що овочі розташовані зверху, вони насичують рибу соком, що виділяється, надаючи їй ніжність. Запікати рибку можна не на загальному деку, а в порційних горщиках. Відповідно, в кожен укласти шматочки риби, овочі та зелень.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Риба — 1 кг
  2. 2. Помідори — 500 г
  3. 3. Часник — 2 зуб.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Кріп — 20 г
  8. 8. Петрушка — 20 г
  9. 9. Олія рослинна — 50 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розігріти олію на сковороді. Помідори помити, нарізати кубиками. Обсмажити часник на сковороді, потім додати помідори, сіль і перець.

  2. Зелень помити, просушити і дрібно нарізати. Духовку розігріти до 180 градусів. Рибу помити, нарізати порційними шматками, збризнути соком лимона і додати сіль.

  3. Змастити деко олією. Викласти рибу, потім овочі і зелень. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.