Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна важкий духовка зима › Запіканка з рисом, яблуками та родзинками
Запіканка з рисом, яблуками та родзинками

Запіканка з рисом, яблуками та родзинками

Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - страва, яка сподобається і дітям, і дорослим. Основою цієї запіканки є рис, зварений у молоці. Фруктово-овочеві інгредієнти - яблука та морква, а також додаються родзинки. Щоб запіканка тримала форму і була пишною, в неї додаються яйця: білки, збиті в піну, і жовтки, розтерті з цукром. Готову запіканку потрібно остудити і розрізати на порції. Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - цілком самостійна страва, легка, але досить ситна.

Кількість порцій 8
Час приготування 75 хв

  1. 1. Молоко — 500 мл.
  2. 2. Рис — 200 г.
  3. 3. Вершкове масло — 100 г.
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Морква — 200 г.
  7. 7. Яблука — 300 г.
  8. 8. Родзинки — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко довести до кипіння.

  2. У кипляче молоко засипати рис. Варити на середньому вогні 25 хвилин.

  3. Рис прибрати з вогню. У гарячий рис додати масло, перемішати.

  4. Натерти моркву на середній тертці.

  5. Яблука нарізати кубиками.

  6. Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром.

  7. Жовтки додати в рис, перемішати.

  8. У масу також додати яблука, моркву і родзинки.

  9. Білки збити в піну.

  10. Додати білки в рисову суміш, акуратно перемішати.

  11. Форму застелити папером для випічки. Поставити масу в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.