Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська літо › Холодець з коропа
Холодець з коропа

Холодець з коропа

Заливне з коропа смачне і ніжне, припаде до смаку кожному. Але особливо воно сподобається тим людям, які не їдять м'яса. Вибираючи цю рибу, краще віддати перевагу дзеркальному виду: він жирніший, та й з лускою буде менше мороки. Що ж стосується ваги, то в самий раз буде кілограмовий короп або трохи більше, оскільки більш великі особини можуть володіти не таким ніжним і солодким смаком. Якщо красиво оформити заливне з коропа, то на інші закуски на вашому столі можуть і не звернути уваги. Тому що заливна риба - дуже смачне рибне святкове блюдо!

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Короп — 0,5 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Помідори — 1,5 шт.
  4. 4. Перець болгарський червоний — 1,5 шт.
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Желатин — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець червоний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу промити, очистити від шкірки, видалити нутрощі, видалити кістки. Промити філе. Голову, кістки, ікру/молоку покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь.

  2. У каструлю додати помідори і перець, нарізані на великі шматочки, варити протягом 1 години на маленькому вогні. У підсумку, рідина повинна випаруватися на третину.

  3. Готовий бульйон процідити, додати в нього сіль і червоний перець мелений. У каструлю покласти рибу, залити процідженим бульйоном, варити 20 хвилин на невеликому вогні.

  4. Яйця відварити круто. Остудити, нарізати кружечками.

  5. Рибу перекласти в ємність, дати час охолонути, зверху викласти яйце і болгарський перець, зварений в бульйоні. Збити 1 жовток із водою, додати в бульйон для освітлення, постійно помішуючи, довести бульйон до кипіння, після, прибрати з плити.

  6. Желатин розвести в холодній воді, влити в бульйон, добре перемішати. Процідити, влити в ємність з рибою. Прибрати в холодне місце на 6-8 годин, до повного застигання.