Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита обід › Віденський шніцель
Віденський шніцель

Віденський шніцель

Страва має не даремно саме таку назву. Спочатку шніцель відносили до страв віденській кухні. Тому й саме слово "шніцель" німецького походження. Означає воно "відрізочок" або "скибочка". Шніцель дуже схожий на відбивні. Але й так само і має ряд відмінностей. По-перше, для шніцеля не обов'язково відбивати м'ясо, на відміну від відбивних (їх-то відбити обов'язково, зрозуміло навіть за назвою). А по-друге, шніцель має інший спосіб смаження. Його потрібно смажити у великій кількості олії, як у фритюрі. Тоді він буде мати свою знамениту золотисту скориночку від панірування. Шніцель можна подавати з будь-яким гарніром і салатом.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Телячі відбивні — 4 шт.
  2. 2. Хлібні крихти — 150 г.
  3. 3. Борошно — 150 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Соняшникова олія — 10 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно з сіллю і перцем.

  2. Окремо змішати сіль із хлібними крихтами.

  3. У мисці збити яйця.

  4. Телячі відбивні обваляти в борошні із сіллю, опустити в яєчну суміш, потім в сухарі.

  5. Розігріти сковороду з маслом. Смажити м'ясо з кожного боку по 2 хвилини.