Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній салати зима › Салат із запеченою сьомгою та овочами
Салат із запеченою сьомгою та овочами

Салат із запеченою сьомгою та овочами

Сьомга - відома представниця червоних риб, царствена риба, здавна входила в меню монарших осіб. Філе сьомги - не просто делікатес, а й продукт для здорового харчування. М'ясо сьомги робить позитивний вплив на загальне здоров'я і самопочуття людини, сприяє омолодженню клітин і зміцненню імунітету. Сьомга гармонійно поєднується з овочами і морепродуктами, її часто використовують для приготування різних салатів. Даний салат готується дуже просто, виходить дуже легким, але ситним. Деякі кулінари замінюють сёмку фореллю, горбушею або малосольною рибою. У будь-якому випадку цей чудовий салат обов'язково займе гідне місце на Вашому святковому столі.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Філе сьомги (свіжої) — 300 г.
  2. 2. Помідори черрі — 250 г.
  3. 3. Огірки — 150 г.
  4. 4. Соняшникова олія — 4 ст. л.
  5. 5. Лимонний сік — 4 ст. л.
  6. 6. Соєвий соус — 2 ст. л.
  7. 7. Часник — 3 зубчики
  8. 8. Кунжут — 3 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Листя салату — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сьомгу розморозити і покласти у форму для випікання.

  2. За смаком посолити і поперчити і поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати протягом 15-20 хвилин.

  3. Потім філе остудити і розібрати на невеликі шматочки.

  4. Помідори порізати на 4 частини. Огірок нарізати невеликими шматочками.

  5. Зробити заправку. Змішати рослинну олію, соєвий соус, лимонний сік і кунжут.

  6. Часник очистити від лушпиння і продавити через прес. Потім додати його в заправку. Також посолити і поперчити трохи і все добре перемішати.

  7. Листя салату порвати руками на невеликі шматки.

  8. У мисці змішати листя салату, рибу, помідори і огірки, все добре перемішати. Потім додати в салат заправку і ще раз перемішати.