Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна мікрохвильова піч борошно вечеря › Пряникоий пиріг з шоколадним соусом (в мікрохвильовій печі)
Пряникоий пиріг з шоколадним соусом (в мікрохвильовій печі)

Пряникоий пиріг з шоколадним соусом (в мікрохвильовій печі)

Пиріг не тільки смачний, але дуже запашний і неймовірно ароматний! Ще б пак, адже в нього входять імбир, кориця і гвоздика, яблука і шоколад. Якщо до вас нагрянули гості чи просто захотілося побалувати свою родину апетитною випічкою - цей рецепт буде дуже доречним! Причому, готувати в мікрохвильовці дуже легко і швидко! Час приготування пирога може змінюватися від 10 до 20 хвилин, залежно від форми для випічки. Подавати до столу, поливши шоколадним соусом і краще з ароматним і гарячим чаєм або з морозивом. Шоколад краще брати чорний без будь-якої начинки.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Борошно — 625 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Масло вершкове — 130 г.
  4. 4. Цукор — 170 г.
  5. 5. Розпушувач для тіста — 6 г.
  6. 6. Кориця мелена — 5 г.
  7. 7. Гвоздика мелена — 3 г.
  8. 8. Сіль — 3 г.
  9. 9. Молоко 1,5% — 175 г.
  10. 10. Мед — 125 г.
  11. 11. Яблуко — 1 шт.
  12. 12. Імбир у цукрі — 100 г.
  13. 13. Імбир мелений — 10 г.
  14. 14. Чорний шоколад — 170 г.
  15. 15. Вершки — 90 г.
  16. 16. Ванільна есенція — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку яблуко потрібно потерти на тертці. Змішати блендером цукор (125 г.), масло (100 г.), розпушувач, імбир мелений, корицю, гвоздику, сіль. Збільшивши швидкість блендеру продовжувати збивати деякий час.

  2. Потім додати борошно, молоко 1,5%, мед, яйця, яблука. Все ретельно збити. Вилити тісто у форму, зверху посипати січеним у цукрі імбирем.

  3. Випікати пиріг в режимі "свч" при максимальній потужності протягом 20 хвилин. Після приготування залишити у печі на 10 хвилин.

  4. Далі потрібно приготувати шоколадний соус. Для цього у кастрюлі середнього об'єму нагріти воду (115 мл.) до кипіння та висипати цукор (45 г.). постійно помішуючи до його повного розчинення. Потім подрібнити шоколад на дрібні шматочки та порізати якнайдрібніше вершкове масло (30 г.). Висипати масло та шоколад у воду з цукром і розмішати. Прибрати кастрюлю з вогню та мішати, поки масло та шоколад повністю не розчиняться та не перемішаються з водою. Додати до соусу вершки та ваніль і розмішати до однорідної консистенції. Подавати до столу, поливши шоколадним соусом.