Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна українська вечеря літо › Пісні пиріжки з горохом із заварного тіста
Пісні пиріжки з горохом із заварного тіста

Пісні пиріжки з горохом із заварного тіста

Перед початком приготування пісних пиріжків потрібно замочити горох у воді на ніч. Горох потрібен сирий, бажано цілий, але можна взяти і колотий. Потрібно добре вимиіті і залити холодною водою, щоб вода вкрила горох приблизно на 2-3 см. Пиріжки ліпляться невеликими, з тонким шаром тіста. Смажать пісні пиріжки на пісному маслі. За пару хвилин до готовності пиріжки збризкують водою з пульверизатора, щоб зарум'янена корочка на пісних дріжджових пиріжках була м'якою. Готові пиріжки змащують ще раз рослинним маслом і накривають рушником до повного охолодження. Також гарячі пиріжки з горохом можна змастити сумішшю води, часника, олії та солі.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 2 ст.
  2. 2. Вода — 1 ст.
  3. 3. Дріжджі свіжі — 20 г.
  4. 4. Олія — 3 ст. л.
  5. 5. Цукор — 0,5 ст. л.
  6. 6. Сіль — 0,5 ч. л.
  7. 7. Горох (варений) — 400 г.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду з рослинною олією, висипати нарізану дрібно цибулю, обсмажити, додати варений горох, смажити 5-7 хвилин. Перекласти в блендер, подрібнити до стану пюре. Дати охолонути.

  2. У 1 ст. теплої води розчинити цукор і дріжджі. У мисці змішати борошно і сіль. У борошняну суміш влити дріжджову, змішати. Влити 1 ст. окропу, замісити тісто. Залишити на 2 години настоятися.

  3. Розділити готове тісто на кілька шматочків, розкачати кожен, викласти начинку з гороху, защипнути краї.

  4. Обсмажити пиріжки на олії на розігрітій сковороді з кожного боку.