Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна закуски шпинат осінь › Пхалі зі шпинату
Пхалі зі шпинату

Пхалі зі шпинату

Пхалі (як можна судити навіть із назви) - це страва грузинської кухні. Пхалі складається із двох основних компонентів: це заправка і основний інгредієнт. Що стосується останнього, то це може бути спаржа, білокачанна капуста, молоде листя кропиви або (як у нашому рецепті) шпинат. Начинка ж (як і у багатьох грузинських стравах) досить гостра через велику кількість прянощів. Але обов'язково в начинці повинні бути волоські горіхи. Така страва виходить досить ситною, але при цьому і дієтичною. Тому її можна їсти, не побоюючись за фігуру. Подавати пхалі можна як основну старву до сімейного сніданку, обіду або вечері.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Шпинат свіжий — 2 кг.
  2. 2. Горіхи волоські — 150 г.
  3. 3. Хмелі-сунелі — 1 ч. л.
  4. 4. Кінза — 1 пучек
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Гранат — 1 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Мелений чорний перець — за смаком
  9. 9. Гранатовий сік — 3 ст. л.
  10. 10. Часник — 1 зубчик
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шпинат очистити, промити. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хв. Зняти шумівкою, віджати.

  2. Дрібно нарізати кинзу, цибулю. Горіхи дрібно потовкти, часник вичавити в часниковому пресі. Додати 3 ст. л. гранатового соку і хмелі-сунелі. Посолити, поперчити. Перемішати зі шпинатом.

  3. З отриманої суміші зліпити 4 грудочки, прикрасити зернами граната.