Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита обід › Панцанелла з червоними перцями
Панцанелла з червоними перцями

Панцанелла з червоними перцями

Панцанелла - це італійський овочевий салат. Виник він вперше в одному з регіонів Італії, в Тоскані, розташованій в центрі Італії. Такий салат в Тоскані дуже популярний в літній час. До речі, салат панцанелла має брата. Салат "Цезар" готується схожим способом, що і панцанелла. Тільки салат "Цезар" має дуже багато варіацій. Але основним компонентом салату "Цезар" є сухарики, натерті часником. На відміну від "Цезаря" в який часто додають курку, панцанелла вважається виключно овочевим салатом. Такий легкий овочевий салат можна готувати в якості самостійної страви на вечерю, від нього ви точно не погладшаєте. А якщо ви не на дієті, то до такого салату відмінно буде додати якусь м'ясну страву.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Перець болгарський червоний — 3 шт.
  2. 2. Цибуля червона — 1 шт.
  3. 3. Часник — 4 шт.
  4. 4. Помідор — 4 шт.
  5. 5. Олія оливкова — 8 ст. л.
  6. 6. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Багет французький — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Багет нарізати тонкими шматочками покласти на деко. Випікати протягом 5 хвилин. Дати охолонути. Після, натерти часником. Розламати хліб на невеликі шматочки. Полити оливковою олією багет, відправити в духовку на 7-10 хвилин. Після, остудити.

  2. Перці очистити від насіння, нарізати середніми шматочками.

  3. Сковороду поставити на вогонь, влити оливкову олію, що залишилася, розігріти. Подрібнити цибулю з часником, висипати на сковороду. Обсмажувати протягом 2 хвилин, після, додати нарізані помідори та перці, зменшити вогонь, накрити кришкою зверху, тушкувати 20 хвилин, поки рідина не випарується. Перекласти суміш у миску, остудити, додати крутони з багету з часником.