Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній перші страви осінь › Курячий бульйон з манними кльоцками
Курячий бульйон з манними кльоцками

Курячий бульйон з манними кльоцками

Що таке кльоцки? Це шматочки тіста, зварені в супі, бульйоні, молоці. Існує багато рецептів приготування кльоцок. У запропонованому рецепті вони готуються з манки, вершкового масла і яєць. Манне тісто зручніше набирати чайною ложечкою, змоченою в холодній воді, а другою такою ж ложечкою скидати кльоцки в киплячий бульйон швидко, одну за одною. Врахуйте, що в процесі варіння вони значно збільшаться в розмірі, тому робіть їх маленькими (приблизно 1/3 чайної ложки). Після додавання кльоцок варити бульйон ще приблизно 5 хвилин. Готові кльоцки спливають на поверхню. Кльоцки з манки виходять незвичними і дуже ніжними.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Курка — 500 г.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Петрушка — 2 шт.
  5. 5. Селера — 1 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 30 г.
  7. 7. Крупа манна — 100 г.
  8. 8. Яйце куряче — 2 шт.
  9. 9. Зелень — 50 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку покласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку.

  2. Додати нарізані моркву, селеру і цибулю. Додати за смаком сіль. Варити до готовності.

  3. Витягнути курку з бульйону, відокремити м'ясо від кісток, порвати на шматочки.

  4. Процідити бульйон, знову поставити на вогонь, додати м'ясо.

  5. Змішати в мисці манку з вершковим маслом, вбити яйця, додати сіль. Замісити тісто. Готове тісто брати чайною ложкою і опускати в бульйон. При подачі посипати готовий бульйон з галушками свіжою зеленню.