Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна духовка європейська зима › Хліб з оливками і часником
Хліб з оливками і часником

Хліб з оливками і часником

Погодьтеся: наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть: цей нехитрий борошняний коржик став відомим світові ще з часів неоліту. Часи минули, проте хліб досі залишається незамінним харчовим продуктом для однієї третини населення нашої планети. Кулінарні традиції різних країн та особисті смакові переваги припускають використання різних добавок, що роблять хліб абсолютно різним на смак. Хочемо поділитися з Вами рецептом такого незвичайного хлібця. Отже, Вашій увазі незрівнянний хліб з оливками і часником. Його пряний аромат і ніжним смак неможливо забути. Це саме той випадок, коли хліб стане головною прикрасою Вашого столу, а не якась м'ясна страва або багатошаровий салатик.

Кількість порцій 5
Час приготування 260 хв

  1. 1. Вода — 300 мл.
  2. 2. Дріжджі сухі — 7 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 420 г.
  4. 4. Борошно грубого помелу — 100 г.
  5. 5. Апельсиновий сік — 75 мл.
  6. 6. Маслинова олія — 4 ст. л.
  7. 7. Сіль — 10 мг.
  8. 8. Часник — 3 гол.
  9. 9. Оливки — 10 шт.
  10. 10. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  11. 11. Цукровий пісок — 3 ст. л.
  12. 12. Листя розмарину — пучок
  13. 13. Морська сіль — 1 ч. л.
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску просіяти борошно. Розвести водою дріжджі і дати їм піднятися. Потім влити їх у борошно, а також теплу кип'ячену воду. Розмішати все. Залишити на 1,5 години.

  2. Додати в тісто, що піднялося, свіжовичавлений апельсиновий сік, пшениче і грубого помелу борошно. Ретельно вимісити.

  3. Додати в отримане повітряне тісто 1 ч. л. маслинової олії, і прийнятися  знову ретельно розминати його. Миску з тістом обтягнути харчовою плівкою. Залишити на 45 хвилин.

  4. Узяти глибоку сковороду. Розігріти її. Додати туди 1 ст. л. маслинової олії. Всипати раніше рубаний часник. Влити до нього 2 ст. л. води, цукор, бальзамічний оцет, сіль, чорний мелений перець, порізані на частини оливки і подрібнене листя розмарину.

  5. Тушкувати близько 5 хвилин на маленькому вогні. Відставити. Дати остигнути. Розкачати тісто в пласт. Начинити його начинкою. Зробити з тіста конвертик і накрити його вологою бавовняною тканиною. Залишити на 30 хвилин.

  6. Деко змастити маслиновою олією. Викласти на нього "відпочиле" тісто з начинкою. Оглянути краї перед випічкою - прищипнути, якщо десь помітні від'єднання.

  7. Відправити випікати хліб при температурі 250ºС  на 5 хвилин, потім при температурі до 180ºС близько 40 хвилин.