Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна › Грог
Грог

Грог

Грог - це відомий багатьом теплий напій із рому та чаю. Цікаве походження напою і його назви. Олд Грог - це прізвисько одного англійського віце -адмірала Едварда Вернона (початок 18 століття). У ті часи 300 грам грогу були обов'язкові для кожного моряка. Вони випивали цю порцію щодня. Природно, що це викликало порушення дисципліни і порядку. Тільки варили його із одного рому і чаю, без прянощів. Зараз же в грог додають гвоздику, кардамон, корицю. А також цедру лимона. Це дуже популярний напій у європейців. Особливо в холодні місяці року. Спробуйте і ви порадувати свою близьку людину приємний теплим і ароматним напоєм.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Вода — 600 мл.
  2. 2. Ром — 300 мл.
  3. 3. Гвоздика — 3 шт.
  4. 4. Аніс — 6 зірочок
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Чорний чай — 2 ст. л.
  7. 7. Мед — 5 ст. л.
  8. 8. Духмяний перець — 4 горошини
  9. 9. Чорний перець — 3 горошини
  10. 10. Кардамон — 0,5 ч. л.
  11. 11. Кориця — за смаком
  12. 12. Тертий мускатний горіх — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Воду закип'ятити, додати чай, цукор і спеції, перемішати.

  2. Влити ром, додати цедру лимона і мед, знову довести до кипіння.

  3. Потім відразу зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин, щоб грог настоявся.

  4. Потім розлити по чашкам і подавати.