Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна духовка європейська птиця › Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті
Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті

Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті

Курячі грудки – найсмачніша і ніжна частина курки. До того ж, дієтична і корисна. Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті – непересічна ароматна страва із соковитою начинкою всередині. Подавати її можна зі свіжими овочевими салатами. Грудки посолити і поперчити за смаком. Щоб отрамати велику кишеню для начинки, необхідно спочатку зробити в грудці поздовжній розріз, потім два глибоких бічних надрізи, заглиблюючись в сторони. Усередині також посолити. Перед тим, як відправити страву в духовку, зробити поперечні надрізи на тісті ножем. Змастити можна як яйцем, так і молоком. При бажанні посипати кунжутним насінням.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Грудинка куряча — 4 шт.
  2. 2. Печериці — 150 г.
  3. 3. Цибуля-шалот — 2 шт.
  4. 4. Чебрець — 0,5 ст. л.
  5. 5. Тісто листкове — 500 г.
  6. 6. Масло вершкове — 100 г.
  7. 7. Яйце куряче — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити вершкове масло на сковороді, обсмажити нарізану цибулю. Додати чебрець, очищені і нарізані гриби. Обсмажувати 3-4 хвилини. Рідина повинна випаруватися. Після, остудити.

  2. У грудці зробити збоку поздовжній надріз, в отвір покласти грибну суміш зі сковороди.

  3. Розкачати тісто, розділити на чотири частини. Обернути грудки в тісто, краї тіста змастити збитим яйцем, защипнути.

  4. Деко збризнути водою, викласти грудки на деко. Змастити зверху тісто яйцем. Запікати протягом 30-35 хвилин у попередньо розігрітій духовці до температури 200°C.