Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна пасха молоко обід › Домашній сир із зеленню і кмином
Домашній сир із зеленню і кмином

Домашній сир із зеленню і кмином

Сир - це неймовірно корисний продукт. Сири відрізняються високим вмістом білків, молочного жиру і мінеральних речовин. Білки сиру краще засвоюються організмом, ніж молочні. Активні речовини сирів сприятливо впливають на травні залози, збуджують апетит. Живильні речовини, що містяться в сирі, засвоюються організмом майже повністю. У сирах містяться вітаміни A, D, E, B1, B2, B12, PP, C, пантотенова кислота. Також високий вміст у сирі кальцію і фосфору, які тут знаходяться в оптимально збалансованому співвідношенні. Сьогодні пропонуємо вам в домашніх умовах приготувати цей диво-продукт із зеленню і кмином.

Кількість порцій 3
Час приготування 200 хв

  1. 1. Молоко — 1 л.
  2. 2. Кефір — 1 л.
  3. 3. Яйце куряче — 6 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чилі мелений — 0,3 ч. л.
  6. 6. Часник — 1 шт.
  7. 7. Кмин мелений — за смаком
  8. 8. Кріп — за смаком
  9. 9. Кінза — за смаком
  10. 10. Цибуля зелена — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлі змішати молоко і кефір, поставити на вогонь. Не доводити до кипіння, влити тонкою цівкою, збиті яйця з сіллю. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні, до моменту відділення сироватки.

  2. Зняти з вогню каструлю, остудити протягом 1-2 хвилин, додати рубану зелень і червоний перець, видавити часник.

  3. Вилити масу з каструлі в друшляк з марлею в два шари. Придавити масу ложкою.

  4. Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці. Розкрутити марлю, отриману грудку викласти на блюдце, поставити зверху щось важке. Поставити в холодильник на кілька годин.