Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита болгарська обід › Чулама з телятини
Чулама з телятини

Чулама з телятини

Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи називають рагу. Ось і чулама – рагу на румуно-болгарський манер. Ця гаряча нехитра страва являє собою м'ясо (за традицією використовують ніжну телятину або баранину), тушковане з картоплею і грибами в білому соусі. Яскравим прикладом білого соусу, використовуваного для чулами, виступає бешамель – традиційний французький соус із трохи обсмаженого на олії борошна і молока (вершків або сметани), доведений до густої консистенції. Однак для цієї страви молочний продукт можна замінити м'ясним бульйоном. Не обходиться і без пряних акцентів. У чуламу додають червоний перець, часник і гострий сир.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Телятина — 1 кг.
  2. 2. Морква — 100 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 75 г.
  4. 4. Петрушка — 50 г.
  5. 5. Масло вершкове — 60 г.
  6. 6. Борошно пшеничне — 25 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Сметана — за смаком
  9. 9. Картопля — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати м'ясо середніми шматочками, перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль за смаком. Поставити на вогонь, періодично знімаючи пінку. Довести до кипіння, зменшити вогонь, покласти нарізані овочі - цибулю і моркву.

  2. Розігріти сковороду, додати масло, всипати борошно, обсмажити, додати сметану, посолити за смаком.

  3. Витягнути овочі з каструлі, додати картоплю. Через 10 хвилин залити соусом із сковороди, готувати ще 3-4 хвилини.