Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній торти зима › Торт "Дамська примха"
Торт "Дамська примха"

Торт "Дамська примха"

Назва цього торта повністю описує весь десерт. Творці рецепта постаралися на славу. Такий тортик задовольнить навіть найтонші і найвишуканіші смаки прекрасної половини людства. Хоча не можна сказати, що торт виключно для жінок. Ми впевнені, чоловікам смак цього десерту теж сподобається. Адже важлива не стать, а те, як людина ставиться до десертів. У нашому випадку ви будете насолоджуватися цим вишуканим і смачним тортом, пригощаючи ним своїх друзів і рідних. Зізнайтеся, адже торт, приготовлений своїми руками, набагато смачніший того, який ви купуєте. Це відзначать усі, хто спробує ваші кулінарні експерименти, зокрема і торт "Дамська примха".

Кількість порцій 1
Час приготування 120 хв

  1. 1. Мед — 2 ст. л.
  2. 2. Цукор — 300 г.
  3. 3. Яйця — 5 шт.
  4. 4. Сода — 2 ч. л.
  5. 5. Масло вершкове — 200 г.
  6. 6. Борошно — 300 г.
  7. 7. Ванілін — 15 г.
  8. 8. Какао — 2 ст. л.
  9. 9. Молоко — 200 мл.
  10. 10. Горіхи — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку приготувати крем. Для цього скип'ятити молоко. Потім розтерти  жовтки з цукром, борошном і ваніліном, додати какао. Влити гаряче молоко в збиті жовтки і варити до загустіння. Після того як маса охолоне, додати вершкове масло і все змішати.

  2. Далі замісити тісто. Збити яйця із ваніліном і цукром, додати до них мед і вершкове масло. Все перемішати і поставити на водяну баню. Розігріти суміш до розчинення меду і цукру і зняти з водяної бані. Додати какао і перемішати все.

  3. Потім поступово додати борошно, замісити тісто некруто і дати йому охолонути. Розділити тісто на 6 рівних частин, кожну частину розкачати, потім вкласти у форму і випікати у розігрітій духовці 7 хвилин. Обрізки залишити для прикраси, тому їх теж відправити  в духовку.

  4. Кожен корж змастити кремом, посипати меленими горіхами. Потім верх і боки обсипати крихтою, за бажанням можна додати горіхи і шоколадну стружку. А також зробити глазур. Для цього розтопити на водяній бані шоколад, додати вершкове масло. Полити глазур'ю торт.