Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна міксер борошно зима › Булочка "Бріош"
Булочка "Бріош"

Булочка "Бріош"

Ці булочки бріош традиційно готували ще в XVI столітті у Франції з шести частин, які скріплювалися під час випічки. Бріоши можна спекти штучно кожну в окремих формочках або ж в одну форму зібрати кілька шматочків тіста впритул один до одного. Булочки бріош випікаються із здобного тіста з маслом. У тісто можна додати родзинки, цукати, тертий шоколад. Вони ароматні, пишні і не черствіють кілька днів. Традиційно їх подають до чаювання. Булочки бріош показані при нестачі в раціоні тваринних жирів, білків, вітамінів, мікроелементів, вуглеводів і людям зниженого харчування. Освоївши наш рецепт, ви додасте в даний раціон цю французьку випічку - булочку бріош.

Кількість порцій 4
Час приготування 210 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Дріжді свіжі — 1,5 ч. л.
  4. 4. Яйце куряче — 3,5 шт.
  5. 5. Цукор — 1,5 ст. л.
  6. 6. Екстракт ванільний — за смаком
  7. 7. Масло вершкове — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску просіяти борошно, додати цукор і сіль. Розтерти дріжджі і додати в борошняну суміш.

  2. Вершкове масло розрізати на невеликі кубики і прибрати в холодильник.

  3. Вбити 3 яйця в миску, додати ваніль, перемішати. Додати яєчну суміш в борошняну.

  4. Збити загальну суміш міксером. Замішувати тісто протягом 15 хвилин (при цьому насадка на міксер повинна бути спіралеобразною). Готове тісто не повинно липнути до стінок миски.

  5. Додати в тісто кубики вершкового масла із холодильника, повторно замісити протягом 15-20 хвилин.

  6. Накрити готове тісто харчовою плівкою, поставити його в тепле місце на 40 хвилин.

  7. Розім'яти тісто, сформувати з нього корж розміром в 30 см., поставити в холодильник на 1 годину в морозильну камеру.

  8. Розкачати тісто на невеликі кульки, розміром в 5 см. Деко застелити папером, викласти колобки на деко, поставити в тепле місце на 1 годину.

  9. На кожній булочці зробити хрестоподібний надріз, змастити збитим яйцем. Випікати в попередньо розігрітій до 170 °С духовці протягом 10 хвилин.