Ягня з м'ятним песто
Ягнятина - це вид м'яса, який є цінним продуктом харчування. У порівнянні з яловичиною або свининою в ньому набагато менше холестерину. За вмістом білка, амінокислот, вітамінів і мінералів цей продукт не поступається іншим видам м'яса. Ягнятину (на відміну від баранини) можна застосовувати і в дитячому, і в дієтичному харчуванні. М'ясо ягняти можна готувати самими різними способами. Запропонований у цьому рецепті спосіб приготування - запікання в духовці, яке здійснюється в два етапи: спочатку запікають ягнятину, натерту сіллю і перцем і змащену оливковою олією, а потім м'ясо змащують дуже ароматним м'ятним соусом песто і знову відправляють ненадовго в духовку. Подають м'ясо із соусом песто і гарніром.
- 1. Ягнятина — 600 г.
- 2. Олія оливкова — 70 мл.
- 3. Сіль крупна — за смаком
- 4. Перець чорний мелений — за смаком
- 5. Горіхи волоські — 2 ст. л.
- 6. М'ята свіжа — 1 пучок
- 7. Петрушка — 1 пучок
- 8. Часник — 1 шт.
- 9. Сир фета — 30 г.
- 10. Базилік зелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Підсушити на сковороді волоські горіхи протягом декількох хвилин. Перекласти в чашу блендера, додати до горіхів подрібнену м'яту, петрушку, сіль, сир, часник, влити 60 мл. оливкової олії. Перемішати до однорідної маси.
Філе натерти сіллю і перцем, обмазати оливковою олією. Покласти м'ясо на розігріте деко, поставити в духовку на 20-30 хвилин.
За 4-5 хвилин до готовності, витягнути м'ясо, обмазати соусом песто з блендера, поставити в духовку до кінця приготування. Після духовки остудити м'ясо протягом 5 хвилин. Потім можна нарізати шматочками.