Вареники з капустою і грибами
- 1. Борошно пшеничне — 2 ст.
- 2. Вода крижана — 1 ст.
- 3. Сіль — 1 ч. л.
- 4. Олія рослинна — 2 ст. л.
- 5. Капуста білокачанна свіжа — 500 г.
- 6. Капуста квашена кисла — 400 г.
- 7. Гриби сушені білі — 100 г.
- 8. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 9. Сало підкопчене — 150 г.
- 10. Перець мелений білий — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Просіяти 2 ст. борошна на дошку, зробити в центрі ямку, додати 1 ч. л. солі і 2 ст. л. рослинної олії, однією рукою вливати крижану воду, другою замішувати тісто. Коли вийде однорідна маса, залишити на півгодини настоятися.
Викласти гриби в миску, залити 2 ст. теплої води, залишити на 1 годину. Після, промити, процідити через марлю воду з грибів і вилити в чисту каструлю. Додати гриби в ту ж каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити, варити до м'якості грибів протягом 10-15 хвилин. Після, нарізати гриби дрібними шматочками, настій уварити наполовину.
Сало нарізати шматочками, викласти на велику сковороду, поставити на середній вогонь, витопити жир.
Нашаткувати, після дрібно порубати капусту, видалити качан. Цибулю дрібно нарізати. Залишити в сковороді з 2-3 ст. л. витопленого жиру, додати цибулю, обсмажити до м'якості 5-7 хвилин. Додати до цибулі капусту, влити грибний відвар, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.
Квашену капусту промити холодною водою, віджати, нарізати дрібно. Викласти квашену капусту і гриби в сковороду зі свіжою капустою, тушкувати під кришкою протягом 10 хвилин. Посолити і поперчити. Після остудити готову начинку.
Розкачати тісто в лист товщиною 2 мм., вирізати кола діаметром 5 см. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї.
Готові вареники покласти на присипану борошном дошку. Варити порціями в солоній воді. Подавати з гарячими шкварками.