Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська борошно › Сирне печиво із бізе
Сирне печиво із бізе

Сирне печиво із бізе

Якщо Ви любите домашню випічку, приготуйте сирне печиво із безе. Печиво виходить смачним, м'яким, ніжним із сирним смаком. Виглядає ошатно, за формою нагадує трояндочки. Готове тісто приберіть в холодильник приблизно на півгодинки: цього часу буде достатньо, щоб розбухла клейковина борошна. Допомога холодильника потрібна, щоб при кімнатній температурі не розтануло вершкове масло, додане в тісто. На етапі розрізання рулету скористайтеся гострим ножем. З одного боку зріз потрібно акуратно защипнути, а з іншого - виходить трояндочка. Викладаючи печиво зрізами вгору на деко, залишайте достатню відстань між печеньками (приблизно 3 см).

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Кисломолочний сир — 5,5 ст. л.
  2. 2. Масло вершкове — 5 ст. л.
  3. 3. Борошно пшеничне — 10 ст. л.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Сода гашена — 0,5 ч. л.
  6. 6. Цукор — 5 ст. л.
  7. 7. Горіхи — 2,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків, прибрати білки в холодильник.

  2. Борошно (0,7 ст.) розтерти з маслом кімнатної температури. Додати в суміш сир, жовтки, соду. Додати ще борошна, стільки, щоб тісто вийшло пластичним і не липло до рук. Тісто обернути харчовою плівкою, прибрати в холодильник на півгодини.

  3. Збити білки до стану стійкої піни, додати до них цукор, всипати подрібнені горіхи, перемішати.

  4. Тісто розділити на 2 частини, кожну розкачати в прямокутний пласт товщиною 1-3 мм. Кожен пласт намазати зверху шаром бізе, загорнути в рулет.

  5. Рулет розрізати на часточки (чим ширше часточка, тим м'якше вийде печиво). Викласти печиво на змащене деко.

  6. Розігріти духовку до 160-170°C, випікати протягом 30-ти хвилин, до рум'яної скоринки.