Торт Трюфельний
- 1. Коричневий цукор — 300г
- 2. Гіркий шоколад (70% какао) — 200 г
- 3. Яйця — 2шт
- 4. Какао-порошок — 4 ст. л.
- 5. Вершкове масло — 140г
- 6. Сода — 0,25 ч. л.
- 7. Розчинна кава — 2 ч. л.
- 8. Вершки жирністю 35% — 1 склянка
- 9. Борошно — 100г
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Готувати торт потрібно починати напередодні. Шоколад поламати невеликими шматочками, масло нарізати кубиками. Розчинну каву розвести в 50 мл гарячої води. Покласти шоколад і масло в сотейник, влити каву. Поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Відразу ж зняти з вогню. На цьому кроці дуже важливо не перетримати шоколадну суміш на вогні.
У велику миску просіяти борошно з содою і какао-порошком, додати цукор і перемішати.
Яйця збити віночком. Продовжуючи збивати, влити вершки. Додати отриману суміш у миску з борошном, перемішати до однорідності.
Обережно влити в миску розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішати дерев'яною лопаткою.
Прямокутну форму для випічки змастити вершковим маслом і застелити пергаментом. Влити в неї тісто, що вийшло. Поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Вийняти з духовки, дати охолонути у формі. Потім обережно дістати торт, загорнути його в пергамент і поставити в холодильник на ніч. Від розміру форми залежатиме висота торту. У формі розміром 20х30 см бісквіт вийде досить високим і легко розріжеться на 3 пласти.
Наступного дня охолоджений бісквіт розрізати на 3 горизонтальних коржі. Накрити рушником і відставити.
Білий шоколад натерти на тертці. Вершки довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Додати шоколад, перемішати. Влити 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки суміш не стане однорідною. Дати охолонути до кімнатної температури, потім помістити в холодильник на 1 год.
Збити шоколадну суміш міксером, 2 хв. Розділити отриманий крем на 2 частини. Змастити два коржі, помістити один на оден і накрити третім коржом. Приготуйте глазур. Гіркий шоколад натерти на тертці.
Вершки з цукром довести до кипіння, зняти з вогню. Додати тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.
Застелити робочу поверхню листом пергаменту, поставити на нього решітку. Помістити на неї торт. Промазати верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дати трохи застигнути і промазати другим шаром. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.