Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима важкий європейська літо › Тарт із горіхами
Тарт із горіхами

Тарт із горіхами

Тарт - це типовий для французької кухні відкритий пиріг з особливого пісочного тіста. Сьогодні ми спечемо десертний тарт із горіхами. В якості начинки для тарта будемо використовувати мигдаль і фісташки. Для всіх любителів солодощів цей пиріг стане справжнім кулінарним подивом. До речі, це дуже корисний десерт, так як у великій кількості містить фісташки і мигдаль. А фісташки і мигдаль, як відомо, багаті протеїнами, не містять холестерину і непов'язаних жирів. До того ж - це багате джерело важливих для організму людини мікроелементів. У них містяться мідь, марганець, фосфор, калій і магній. При всіх вищеописаних перевагах даного десерту, слід згадати ще один дуже важливий - тарт із горіхами, до того ж, неймовірно смачний.

Кількість порцій 5
Час приготування 190 хв

  1. 1. Борошно — 225 г.
  2. 2. Сіль — 0,5 ч. л.
  3. 3. Кардамон — 27 зерен
  4. 4. Вершкове масло — 250 г.
  5. 5. Мигдаль — 200 г.
  6. 6. Фісташки — 300 г.
  7. 7. Цукор — 300 г.
  8. 8. Апельсиновий сік — 150 мл.
  9. 9. Жовтки — 6 шт.
  10. 10. Вершки — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтовкти половину кардамона в ступці і змішати з 200 г. цукра, борошном і сіллю.

  2. Вмішати масло і збити все в блендері. Додати 1 жовток, вимісити масу вручну, сформувати диск товщиною 2 см. і покласти в холодильник на півгодини.

  3. Розкачати з тіста круг товщиною 5 мм., укласти у форму для запікання, проткнути в декількох місцях виделкою і поставити в морозилку на 2 години.

  4. На форму з тістом покласти лист пергаменту. Випікати в розігрітій до 180°С 20 хвилин, без пергаменту ще 5 хвилин. Остудити.

  5. Розтерти в ступці кардамон, покласти в блендер з горіхами і цукром (100 г.). Молоти, поки горіхи не стануть виділяти масло. Влити сік апельсина. Молоти ще 3 хвилини. Остудити, додати 4 жовтки і перемішати.

  6. Викласти ложкою начинку на тісто. Поставити в духовку на 15 хвилин.

  7. Змішати 1 жовток з вершками, змастити тарт і поставити його в духовку на 10 хвилин.