Сирне суфле з шинкою і грибами
- 1. Вершкове масло — 6 ст.л.
- 2. Печериці (або інші свіжі гриби) — 300 г
- 3. Борошно — 6 ст.л.
- 4. Яйця — 6 шт.
- 5. Сметана — 1 ч.л.
- 6. Молоко — 350 мл
- 7. Сир чедер — 250 г
- 8. Шинка — 250 г
- 9. Сіль — 1/4 ст.л.
- 10. Чорний перець — 1/8 ст.л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Гриби очистіть і дрібно поріжте.
Сир чедер натріть на терці.
Шинку наріжте дрібними кубиками.
Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Додайте гриби і тушкуйте, поки вони не стануть м'якими. Гриби дістаньте, а масло залиште в сотейнику.
Всипте до масла борошно, сіль і перець, і нагрівайте, помішуючи, до отримання однорідної загустіваючої маси.
Поступово тонкою цівкою влийте молоко, і, не припиняючи помішувати, проваріть масу на середньому вогні до загустіння.
Зніміть масу з вогню, всипте сир і перемішайте.
Потім додайте гриби і шинку і ще раз добре перемішайте.
Білки відділіть від жовтків. Білки приберіть на холод. Жовтки збийте і з'єднайте з отриманою грибною масою
Тепер додайте до білків сметану і збийте їх на густу піну.
Акуратно влийте збиті білки в жовтковий-грибну масу. Обережно перемішайте масу з білками, здійснюючи рухи не по колу, а знизу догори, щоб білки не спали.
Масу розкладіть у 6 формочок (краще взяти спеціальні керамічні, але можна використовувати будь-які формочки для кексів), випікайте у духовці при 200°C приблизно 45-50 хвилин. Подавайте суфле відразу після приготування - через хвилин 20-30 воно спадає.