Соус із червоного вина до м'яса
Соус з червоного вина, який подається до м'яса - один з найпопулярніших соусів в європейській кухні. Вино для цього соусу потрібно вибирати грунтовно. Найкраще підійдуть сухі вина з терпким, трав'янистим смаком: Мерло, Каберне, Каберене Савиньон. Якщо соус вийшов дуже кислим, в нього можна додати трохи цукру або фруктози. Але як варіант, можна спочатку взяти вино з більш пікантними, фруктовими нотками. Можна сміливо фантазувати і експериментувати, додаючи до класичного варіанту інші інгредієнти: гриби до обсмаженої цибулі, соєвий соус, бальзамічний оцет. Готується соус дуже швидко, за той час, поки готове м'ясо остигає.
- 1. Вино червоне сухе — 500 мл.
- 2. Цибуля шалот — 2 шт.
- 3. Вершкове масло — 40 г.
- 4. Петрушка — 1 пучок
- 5. Оливкова олія — 1,5 ст. л.
- 6. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
- 7. Чорний мелений перець — за смаком
- 8. Cіль — за смаком
- 9. Вода — 180 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно покришити.
Розігріти оливкову олію на сковороді і обсмажити цибулю на дрібному вогні, помішуючи, до коричневого кольору.
Потім додати вино і 180 мл. води. Залишити кипіти хвилин 10.
Змішати вершкове масло і борошно, щоб вийшла паста. Потім поступово додати її на сковороду, перемішуючи.
Петрушку дрібно нарізати і додати її в соус. Добре перемішати.
Соус поперчити і посолити за смаком і можна ним заливати готове м'ясо.