Содовий хліб
Ароматний содовий хліб став відомим завдяки ірландським кулінарним традиціям, де він є невід'ємною частиною щоденної трапези. Однак свій відбиток у рецепт содового хліба внесли також індіанці, які використовували замість соди золу. Основними інгредієнтами класичного содового хліба є житнє борошно, сода, сіль, а також вершки. Содовий хліб є різновидом бездріжджового хліба, тому його приготування не вимагає великих зусиль. Важливою перевагою такого хліба є полегшення процесу травлення і швидка засвоюваність.
- 1. Борошно житнє — 450 г.
- 2. Сода — 1 ч. л.
- 3. Сіль — 1 ч. л.
- 4. Вершки — 350 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку розігріти до 230°C. У велику миску просіяти через сито сіль, соду і борошно. Перемішати. Зробити гірку із борошняної суміші. Зробити в центрі ямку, влити в неї вершки, замісити тісто.
Перекласти тісто на дошку, яку необхідно присипати борошном. Протягом декількох секунд місити тісто. Перекласти на деко, надавши тісту форму круглої буханки, висотою 2,5 см.
Випікати протягом 15 хвилин, після чого зменшити температуру духовки до 200°C, продовжити випікати ще 20 хвилин до готовності.