Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська день народження птиця › Соковита курочка в апельсинах
Соковита курочка в апельсинах

Соковита курочка в апельсинах

Курочка виходить дуже м'якою, соковитою з хрусткою скоринкою з пікантним смаком і апельсиновим ароматом. Ця курочка цілком може замінити вже звичну курку з яблуками. Готується досить просто, швидко, а найголовніше легко і корисно. Періодично, приблизно кожні десять хвилин, діставайте блюдо з духовки і поливайте соком, що виділився. Така курочка неодмінно прикрасить святковий стіл. На гарнір найбільш підходить картопля-пюре або відварена. Подають таку курку з сухим білим вином.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Курка — 1,5 кг.
  2. 2. Апельсини — 3 шт.
  3. 3. Часник — 2 зубчики
  4. 4. Карі — 1 ч. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Чорний мелений перець — за смаком
  7. 7. Столове біле вино — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку промити і розрізати на частини.

  2. Часник очистити від лушпиння і натерти ним кожен шматочок курки.

  3. Два апельсина нарізати кружечками. З третього апельсина вичавити сік у склянку.

  4. До вичавленого соку додати карі, пару ложок столового білого вина. Потім посолити і поперчити за смаком.

  5. Покласти в цю суміш курячі шматочки з апельсиновими колечками і залишити на 2-3 години.

  6. Потім викласти шматочки курки в форму для випікання, залити маринованою сумішшю і між м'ясом викласти кружечки апельсина.

  7. Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С і випікати 40-50 хвилин.