Листкове бездріжджове тісто
- 1. Мука — 2 ст.
- 2. Масло — 150 г.
- 3. Вода — 0,5 ст.
- 4. Яєчний жовток — 1 шт.
- 5. Сіль — на кінчику ножа
- 6. Горілка — 1 ст. л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Масло перемішати з 3 столовими ложками борошна, сформувати з нього плаский прямокутник і охолодити.
Просіяти борошно в миску, зробити в середині лунку. Підлити в борошно воду, додати сіль, яєчний жовток і горілку. Замісити тісто.
Не вимішувати тісто дуже інтенсивно. Інтенсивне вимішування тіста викликає набухання клейковини борошна і тісто стає пластичним і еластичним, що у разі листкового тіста дуже небажано.
Для того щоб замішане тісто втратило придбану під час замісу пластичність, загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник, як мінімум на 30 хвилин.
Розкачати тісто в довгастий пласт, на середину його покласти підготовлене масло. Накрити масло харчовою плівкою і розкачати вздовж довгого зрізу тіста.
Зняти з масла харчову плівку і скласти тісто таким чином, щоб повністю накрити розкатане масло.
Зрізати надлишки тіста з вільних кінців згорнутого тістового пласта. Один з країв тіста заліпити, другий край залишити вільним. Скласти розкачане тісто в потрійне складання. Для цього скласти відкриті зрізи тіста до середини, а потім скласти навпіл.
Покласти складене тісто відкритими кінцями на себе і розкачати до початкової довжини.
Розкочувати тільки в одному напрямку, від середини до центру і від країв до середини. Сильно не тиснути на качалку, щоб не порвати тісто. Розкачане тісто скласти в 2 складання (на три рівні частини). Накрити складений пласт харчовою плівкою і покласти в холодильник на 20 - 30 хвилин. Після цього дістати охолоджене тісто і знову розкачати до початкової довжини, знову скласти і знову накрити плівкою і відправити в холодильник на 20 - 30 хвилин. Таким чином зробити 6 подвійних складань.