Скандинавські бублики з кардамоном
- 1. Борошно пшеничне — 5 ст. л.
- 2. Вершки 20% — 1,5 ст. л.
- 3. Цукор коричневий — 1 ст. л.
- 4. Яйце куряче — 0,5 шт.
- 5. Масло вершкове — за смаком
- 6. Кардамон (коробочка) — 2 шт.
- 7. Висівки — 0,5 ст. л.
- 8. Дріжджі сухі — 0,5 ст. л.
- 9. Сіль морська — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти сковороду, обсмажити коробочки кардамону протягом 1-2 хвилин, струшуючи. Витягнути насіння з коробочок, розтовкти в ступі.
Залити дріжджі з дрібкою цукру 0,25 ст. теплої води, розмішати, залишити на 5-10 хвилин.
Масло розтопити, трохи остудити.
У миску просіяти 3 ст. л. борошна, додати сіль, висівки, кардамон, перемішати. В окремій мисці змішати теплі вершки і яйця, збити. Додати дріжджі, перемішати. У центр гірки влити вершкову суміш, додати масло, перемішати.
Замісити тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося, перекласти тісто на стіл, присипаний борошном, розім'яти тісто. Перекласти тісто в миску, посипати борошном, накрити рушником, прибрати на 2 години в тепле місце.
Тісто розділити на кілька частин, кожну скачати в ковбаску, з'єднати кінці, защипнути, щоб вийшов бублик.
Деко застелити пергаментом, змастити маслом, викласти бублики на деко. Накрити трохи вологим рушником зверху, настояти 30-40 хвилин.
Бублики змастити сумішшю збитого яйця і вершків, випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.