Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська літо › Селера з сиром
Селера з сиром

Селера з сиром

Ця незвичайна закуска європейської кухні здивує Вас своєю простотою. Стебла селери дуже корисні і ароматні. В них міститься велика кількість всіх життєво важливих вітамінів і мінералів. Солонуватий смак дозволяє додавати в блюдо мінімум солі. А низька калорійність овоча робить цю запіканку справжньою знахідкою для людей, що прагнуть до схуднення. Запікаючись, сир обволікає селеру і віддає їй свій насичений, вершковий аромат. Спробуйте урізноманітнити страву і посипати селеру декількома, абсолютно різними за смаком і консистенцією, видами сиру.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Сир твердий — 2,5 ст. л.
  3. 3. Масло вершкове — 4 ст. л.
  4. 4. Селера — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вирізати стебла у селери в 15 см. від серцевини. Вирізати зовнішнє листя. Ретельно промити. Довести до кипіння підсолену воду в каструлі, висипати підготовану селеру, варити протягом 1 години.

  2. Витягнути з каструлі, висушити від зайвої рідини. Перекласти у форму для випікання, посипати зверху тертим сиром.

  3. Випікати в попередньо розігрітій до 180ºС духовці протягом 15 хвилин. Сир повинен стати золотистого кольору. Подавати відразу ж.