Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою
Дуже смачний і незвичайний салат. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються. Разом буряк і оселедець в одному рецепті - це класика, а в поєднанні з апельсином і коріандром - справжній модерн. Щоб буряк зберіг максимальну кількість вітамінів і не вийшов водянистим, його запікають у духовці, загорнувши в два шари фольги. Апельсиновий соус надає салату соковитість і свіжість, прекрасно відтіняє і смак буряка, і смак оселедця, роблячи його ніжніше. Готовому салату потрібно дати настоятися протягом 30-40 хвилин. Подають салат з буряком і оселедцем під апельсиновим соусом злегка охолодженим.
- 1. Оселедець слабосолений — 1 шт.
- 2. Буряк — 2 шт.
- 3. Апельсини — 1 шт.
- 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 5. Салат зелений — 200 г.
- 6. Коріандр — 1 пучок
- 7. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Видалити нутрощі з риби, очистити від шкіри і кісток, нарізати невеликими шматочками.
Відварити буряк, остудити, після очистити від шкірки. Нарізати буряк кружечками, змішати буряк з рослинною олією.
Вичавити із апельсина сік. Розігріти сковороду, налити апельсиновий сік, додати цукор, випарити сік до загущення. Остудити суміш зі сковороди, після змішати з рослинною олію.
При подачі викласти листя зеленого салату на тарілку, зверху нарізаний кружечками буряк, присипати коріандром, викласти зверху шматочки риби. Заправити салат апельсиновим соусом. Посипати кільцями цибулі.