Рисова локшина з м'ясом і креветками
Вам доводилося готувати страви екзотичної тайської кухні? Основа тайської кухні - мистецтво п'яти смаків: солодкого, кислого, солоного, гіркого і гострого. Приготуйте за запропонованим рецептом рисову локшину з м'ясом і креветками, і Ви хоча б у крихітній мірі відчуєте екзотику Таїланду. Але ми не сумніваємося, що спробувавши це блюдо в тайському ресторані, Ви відразу ж помітили б велику різницю. Запропонована страва дуже цікава своєю смаковою палітрою, незвичайним поєднанням інгредієнтів. І, звичайно ж, традиційно використовуються соус і спеції. Це соєвий соус і перець чилі - одна з найбільш затребуваних у тайців спецій, яку вони вважають цілющою. Цінується в тайській кухні і імбир, що використовується в цьому рецепті.
- 1. Королівські креветки — 10 шт.
- 2. Рисова локшина — 300 г.
- 3. Стручкова квасоля — 150 г.
- 4. Свинина — 150 г.
- 5. Соєвий соус — 45 мл.
- 6. Соняшникова олія — 30 мл.
- 7. Яйце — 1 шт.
- 8. Імбир — 3 см.
- 9. Перець чилі мелений — 0,25 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рисову локшину відварити, як вказано на упаковці.
Креветки розморозити і почистити.
Свинину порізати кубиками й обсмажити на гарячій сковороді до золотистого кольору.
Імбир натерти на дрібній тертці і, коли свинина трохи підрум'яниться, додати в сковороду стручкову квасолю і імбир.
Через пару хвилин додати в сковороду креветки.
В окремій мисці збити яйце вилочкою і додати соєвий соус і спеції. Добре перемішати.
Потім вилити яйце в сковороду і добре перемішати.
Далі додати локшину і добре перемішати. Прогріти, помішуючи, так ще хвилини 2-3 і подавати гарячим.