Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська осінь › Риба під рисом
Риба під рисом

Риба під рисом

"Риба під рисом" - проста у приготуванні страва, яка представляє собою два в одному - риба і гарнір в одній страві. Просто, зручно і смачно! Поєднання риби з рисом дуже гармонійне, але в цьому рецепті це поєднання здійснюється в новій формі: порційні шматочки рибного філе і попередньо відварений рис з прошарком із морковковно-цибулевої засмажки запікаються в духовці. Накриті фольгою, наші інгредієнти з додаванням вершкового масла і невеликої кількості води готуються, обмінюючись своїми смаками та ароматами. Півгодини в духовці - і можна кликати домашніх до столу.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Філе риби — 600 г.
  2. 2. Рис — 200 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Сік лимонний — 2 ст. л.
  6. 6. Масло вершкове — 100 г.
  7. 7. Олія рослинна — 2 ст. л.
  8. 8. Вода — 100 мл.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе нарізати порційними шматочками, натерти сіллю і перцем, скропити лимонним соком. Рис відварити до повної готовності.

  2. Моркву із цибулею очистити, цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, висипати цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати моркву, обсмажити протягом 5-7 хвилин до м'якості.

  3. Викласти на сковороду із товстим дном нарізану рибу, зверху зажарку із цибулі та моркви, зверху викласти рис, на рис покласти шматочки вершкового масла, залити водою.

  4. Накрити сковороду зверху фольгою, поставити в духовку на 30 хвилин, запікати при температурі 180ºС.