Шоколадний тортик із вишнею
- 1. Яйце — 4 шт.
- 2. Цукор — 340 г.
- 3. Молоко — 340 мл.
- 4. Олія — 230 мл.
- 5. Ванільний цукор — 10 г.
- 6. Какао-порошок — 45 г.
- 7. Розпушувач — 12 г.
- 8. Борошно — 350 г.
- 9. Желатин — 15 г.
- 10. Вершки (35%) — 200 мл.
- 11. Сметана — 250 мл.
- 12. Цукрова пудра — 250 г.
- 13. Вишневе варення (зажельовані вишні) — 650 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку приготувати бісквіт. Для цього яйця, цукор та ванільний цукор дуже добре збити. Додати олію, молоко (220 мл.) та какао-порошок. Перемішати. Борошно та розпушувач змішати. Просіяти в основну масу. Перемішати міскером. Тісто вилити у форму. Випікати в розігрітій духовці при температурі180°С 45 хвилин.
Витягнути бісквіт з форми та покласти на рушник догори дном охолоджуватись. Потім розрізати на дві частини вздовж. Змастити нижній корж вишневим джемом.
Тепер приготувати крем. Для цього замочити столову ложку желатину. Висипати желатин в кастрюльку та залити молоком (приблизно пів склянки, може трохи більше). Добре перемішати, щоб не було великих грудочок, та залишити в прохолодному місці на 30 хвилин. Потім трохи підігріти все на плиті, щоб тільки розтопити желатин. До кипіння не доводити. Потім процідити.
Вершки, сметану та цукрову пудру покласти в миску. Та все збити до загусання. Вилити теплий желатин та ще раз перемішати добре міксером. Крем готовий.
Корж, намазаний рідким джемом, покласти в роз'ємну форму (дно форми викласти папір для випікання), вилити зверху крем та розрівняти. Поставити в морозилку на 15 хвилин, щоб верх схопився. Потім покласти верхню половину коржа та поставити в холодильник на 2 години, поки крем не загусне.
Після того, як крем добре застигнув, витягнути торт з холодильника та змастити боки рідким вишневим джемом тонким шаром та обсипати тертим шоколадом. Для верху знадобиться вишневе варення, в якому вишня зажельована. Варення викласти на торт та рівномірно розподілити по всій поверхні.