Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська риба зима › Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом
Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом

Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом

Риба - прекрасне джерело корисних мінеральних речовин, тому приготувавши з нього пудинг, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне для організму блюдо. Для даного рецепту найкраще підійде судак. При виготовленні яєчно-масляного соусу можливий розпад емульсії з масла і жовтків, тоді соус стає непридатним. Щоб не сталося згортання жовтків, необхідно в суміш до проварювання додавати холодну воду. При проварюванні температура соусу повинна бути не вище 70 °. Готують соус на плиті або водяній бані. Під час варіння необхідно постійно помішувати соус віничком. Перед подачею пудинг заливають зверху отриманим соусом.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Філе судака — 150 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Молоко — 1,5 ст.
  5. 5. Масло вершкове — 60 г.
  6. 6. Лимони — 10 г.
  7. 7. Сир твердий — 3 г.
  8. 8. Бульйон рибний — 30 мл.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду, покласти в неї 10 г. масла, влити бульйон, додати рибу, протушкувати.

  2. Пропустити через м'ясорубку рибну масу зі сковороди двічі, додати в суміш жовток, збитий білок.

  3. В окремій сковороді обсмажити 1 ст. л. борошна в 1 ст. л. вершкового масла, влити поступово гаряче молоко, варити протягом 10 хвилин постійно помішуючи. За смаком додати сіль.

  4. Додати в рибну суміш молочний соус. Перемішати. Змастити форму для випікання, викласти рибну масу у форму, посипати зверху тертим сиром, поставити в духовку.

  5. Змішати в каструлі 1 яєчний жовток і 40 г. розм'якшеного вершкового масла, влити лимонний сік, поставити на вогонь, постійно збиваючи вінчиком довести до кипіння. Перед подачею пудинг залити зверху отриманим соусом.