Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська борошно › Пончики з рікоти з лимонною цедрою
Пончики з рікоти з лимонною цедрою

Пончики з рікоти з лимонною цедрою

Пончики з рікоти з лимонною цедрою виходять дуже ніжними і в міру солодкими. Сирне тісто саме по собі дієтичне. А лимонний смак цедри в тісті перетворює звичайні пончики в дуже смачні ласощі. Незважаючи на те, що пончики смажаться в олії - масло вони в себе практично не вбирають. На відміну від дріжджового, сирне тісто замішується швидко і легко, тому ці пончики готуються без проблем і є відмінним варіантом, коли гості на порозі, і господині потрібно приготувати до чаю на десерт щось дуже смачне. Замість лимонної цедри можна використовувати апельсинову, або просто додати в тісто ванільний цукор - в будь-якому випадку пончики вийдуть дуже ароматними.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 1,5 ст. л.
  2. 2. Олія рослинна — 200 мл.
  3. 3. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  4. 4. Цедра лимонна — за смаком
  5. 5. Сир рікота — 2 ст. л.
  6. 6. Цукор — за смаком
  7. 7. Яйце куряче — 0,5 шт.
  8. 8. Екстракт ванільний — за смаком
  9. 9. Цукрова пудра — за смаком
  10. 10. Сіль — 0,25 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити рослинну олію в каструлю, поставити на вогонь, розжарити до 190°C.

  2. У мисці змішати борошно із розпушувачем, додати цедру та сіль, перемішати.

  3. В окремій мисці змішати сир, попередньо збиті яйця, цукор і ванільний екстракт. Змішати обидві суміші, ретельно перемішати.

  4. У розігріту олію по 1 ст. л. тіста викласти порцію пончиків, постійно перевертаючи, обсмажити до золотистого кольору. Так само вчинити з усім тістом.

  5. Викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, готові пончики, після перекласти в іншу тарілку, посипати зверху цукровою пудрою.