Піцца з темним шоколадом
- 1. Молоко — 100 г.
- 2. Свіжі дріжджі — 13 г.
- 3. Оливкова олія — 20 мл.
- 4. Мінеральна вода — 100 мл.
- 5. Борошно — 350 г.
- 6. Цукор — 50 г.
- 7. Сіль — 3 г.
- 8. Сир Моццарелла — 250 г.
- 9. Темний шоколад (70%) — 200 г.
- 10. Сир Маскарпоне — 150 г.
- 11. Фісташки — 30 г.
- 12. Фундук — 30 г.
- 13. Апельсинова цедра — 15 г.
- 14. Вершкове масло — 25 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Приготувати тісто. Підігріти молоко в кастрюлі. Зняти з вогню. Всипати розкришені дріжджі. Влити молоко в чашу кухонного комбайну, додати оливкову олію та воду. Увімкнути комбайн на 15 секунд. Просіяти борошно з сіллю, додати його та цукор до чаші комбайну. Перемішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до стінок чашки. Зробити з тіста кулю та покласти до миски. Накрити тканиною. Дати тісту піднятися при кімнатній темипературі. Воно повинне збільшитися в об'ємі вдвічі.
Розігріти духовку до 240°С. Розкачати тісто на присипаній борошном дошці в коржик діаметром приблизно 40 см. Змастити деко вершковим маслом. Викласти перепічку на деко та рівномірно наколоти виделкою.
Приготувати начинку. Для цього нарізати сир Моццарелла великими шматками. Розкласти їх у формі розетки в 2 см. від країв перепічки. Випікати до готовності.
Шоколад подрібнити та розтопити в кастрюлі на водяній бані. Зняти з вогню та ввести в шоколад сир Маскарпоне. Збити отриману масу. Витягнути піцу з духовки та нанести шар шоколаду з сиром Маскарпоне, не доходячи 1 см. до країв. Порубати фісташки та фундук. Посипати піцу різаними горіхами та апельсиновою цедрою. Замість однієї великої піци можна зробити кілька маленьких, та прикрасити їх будь-якими горіхами та цукатами.