Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима плита європейська › Пиріг «Прага» з морквою
Пиріг «Прага» з морквою

Пиріг «Прага» з морквою

Торт «Прага» не має ніякого відношення до чеської кухні. Автором даного рецепту є Володимир Гуральник, він же автор декількох десятків тістечок і тортів, у тому числі «Пташине молоко». Даний торт легко можна приготувати в домашніх умовах. «Прага» з морквою надає класичному варіанту торта свою неповторну нотку. Якщо Ви вже раніше пробували торти з морквою, то можете уявити що це. Безумовно, цей торт вас порадує приємним смаком і стане одним із улюблених для домочадців.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 100 г.
  2. 2. Сода — 0,5 ч. л.
  3. 3. Олія соняшникова — 1 ст. л.
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Морква — 100 г.
  6. 6. Какао-порошок — 2 ст. л.
  7. 7. Масло вершкове — 1 ст. л.
  8. 8. Цукор — 100 г.
  9. 9. Сметана — 1 ст. л.
  10. 10. Цукрова пудра — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву натерти на дрібній тертці, змішати в мисці разом з борошном, цукром і яйцем. Додати також в загальну суміш половину какао-порошку, соду, вилити соняшникову олію. Перемішати до однорідної консистенції.

  2. Форму для випікання змастити маслом, присипати трохи борошном, викласти тісто у форму. Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 15 хвилин.

  3. Для приготування глазурі необхідно змішати в мисці половину какао-порошку, цукрову пудру і попередньо розтоплене вершкове масло, додати також сметану. Поставити суміш на вогонь, варити протягом 10 хвилин, постійно змішуючи.

  4. Готовий пиріг залити глазур'ю, остудити.