Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима китайська м'ясо літо › Качка по-пекінськи
Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи

Приготуйте одну з найпопулярніших страв китайської кухні - качку по-пекінськи. Її надзвичайний солодкий смак ще довго залишатиметься на ваших вустах. Ніжне м'ясо подарує вам казкове насолоду. І, звичайно ж, качці по-пекінськи легко складе компанію рис в будь-якому вигляді. Подавайте качку разом зі шматочками лимона, соком якого при бажанні можна полити м'ясо. Готувати таку радість дуже легко, а їсти приємно. Така страва не тільки добре підійде для святкового столу, а й сама з легкістю влаштує свято в будь-який день тижня. Блюдо подарує вам і вашим домочадцям шматочок далекої Азії. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Качка — 1 шт.
  2. 2. Вино червоне — 200 мл.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Мед — 4 ст. л.
  5. 5. Перець чорний — 1 ч. л.
  6. 6. Імбир — 1 ст. л.
  7. 7. Вершкове масло — 1 ст. л.
  8. 8. Соєвий соус — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Взяти заморожену качку, зрізати з неї зайвий жир і облити окропом. Витерти паперовим рушником або серветками і натерти качку з усіх боків зовні і всередині вином та сіллю.

  2. Після цього відправити качку на 12 годин у холодильник. Потім обмастити з усіх боків і всередині медом і знову відправити в холодильник на 12 годин у вертикальному положенні.

  3. Розігріти духовку до 190°С. Покласти качку на решітку, решітку на деко, а в деко налити близько 1 склянки холодної води. Все накрити фольгою і відправити в розігріту духовку на 1 годину.

  4. Змішати імбир, масло, перець, соєвий соус. Через годину вийняти качку з духовки, зняти фольгу та змасти попередньо приготовленою сумішшю.

  5. Знову поставити качку на решітці до духовки на 25-30 хв. Потім обмастити соусом та дати трохи охолонути.