Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська борошно › Печиво "Серпантин"
Печиво "Серпантин"

Печиво "Серпантин"

З'явилося бажання порадувати близьких домашнім печивом? Значить запропонований рецепт як не можна до речі. Печиво "Серпантин" обов'язково сподобається всім домашнім. Печиво за цим рецептом смачне, ароматне, розсипчасте, до того ж виглядає дуже ефектно і оригінально. Залежно від того, яке тісто: темне (з додаванням какао) або світле буде розташовуватися зверху, Ваше печиво буде виглядати трішечки по-різному. Враховуйте цей момент. Якщо будете робити подвійну порцію печива, зробіть "серпантинчики" різними.

Кількість порцій 10
Час приготування 50 хв

  1. 1. Вершкове масло — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Ванільний цукор — 2 ч. л.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Борошно — 450 г.
  6. 6. Розпушувач — 1 ч. л.
  7. 7. Какао — 4 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтерти масло з цукром і ванільним цукром.

  2. Додати яйця і ретельно перемішати.

  3. Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.

  4. Тісто розділити на 2 частини. В одну додати какао. Перемішати.

  5. Світле тісто розкачати в квадрат.

  6. Темне тісто необхідно розкатати в точно такий же за розміром квадрат. Для цього можна вирізати квадрат із фольги (за розміром світлого), і розкачати на фользі темне тісто.

  7. Перекласти темне тісто на світле (фольгою вгору).

  8. Фольгу прибрати.

  9. Згорнути тісто в рулет і покласти його в морозилку на 10-15 хвилин.

  10. Рулет розрізати на шматочки (шириною близько 1 см). Деко застелити папером для випічки. Викласти печиво. Запікати 20 хвилин при температурі 180°C.