Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима плита борошно зима › Печиво анзак
Печиво анзак

Печиво анзак

Анзак - це різновид солодкого вівсяного печива, який особливо популярний в Австралії та Новій Зеландії. Ви не повірите: цьому рецепту (звичайно, в трохи іншому варіанті) близько ста років. Історія його появи пов'язана з австралійським і новозеландським армійським корпусом (абревіатура - АНЗАК), створеним в роки першої світової війни. Цей факт ніхто не оспорює. А конкретних версій походження цього печива існує декілька. Одна з них така. Щоб урізноманітнити повсякденний армійський раціон, солдати корпусу АНЗАК із наявних продуктових запасів приготували ласощі - прообраз нашого печива. Чи правда це чи просто легенда? Неважливо. Головне, що печиво смачне і корисне.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 125 г.
  2. 2. Вівсяні пластівці — 100 г.
  3. 3. Кокосова стружка — 65 г.
  4. 4. Цукор тростинний — 170 г.
  5. 5. Масло вершкове — 125 г.
  6. 6. Мед — 1 ст. л.
  7. 7. Сода — 1,5 ч. л.
  8. 8. Вода — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 150°C, змастити маслом деко.

  2. Змішати в мисці борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Ретельно перемішати.

  3. Поставити каструлю на вогонь, викласти масло, влити мед, розтопити суміш на сильному вогні.

  4. Окремо змішати соду з гарячою водою, влити в каструлю. Перемішати. Отриману суміш вилити в борошняну суміш в миску, все перемішати до однорідної маси.

  5. Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути кожну, викласти на змащене деко.

  6. Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, після остудити.