Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима важкий десерти літо › Пахлава "Фісташкова"
Пахлава "Фісташкова"

Пахлава "Фісташкова"

Важко не погодитися з тим, що візитна картка кухні Близького Сходу - це солодка пахлава. Практично в будь-якій країні цього регіону можна побачити кондитерські крамниці, що торгують казковим ласощами. Батьківщиною пахлави вважають Туреччину, але за час проникнення її в кухні країн-сусідів, з'явилося безліч різних рецептів, хоча основа - листкове тісто, горішки, мед, цукровий сироп - залишається незмінною. Відома пахлава бакинська, вірменська, кримська, люблять і готують її в Греції, Болгарії та багатьох інших країнах. Звичайно, ми з вами перебуваємо не на Сході, але проникнути в таємниці приготування пахлави можемо просто зараз! Ділимося рецептом.

Кількість порцій 4
Час приготування 65 хв

  1. 1. Борошно — 300 г
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Рослинна олія — 1 ст.л.
  4. 4. Сода — дрібка
  5. 5. Сіль — дрібка
  6. 6. Волоські горіхи — 200 г
  7. 7. Фундук — 150 г
  8. 8. Фісташки (несолені) — 100 г
  9. 9. Вершкове масло — 120 г
  10. 10. Кориця мелена — 1 ч.л.
  11. 11. Мед — 6 ст.л.
  12. 12. Цукор — 100 г
  13. 13. Лимон — 0,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста просійте борошно гіркою і всередині зробіть ямку. Влийте в неї 60 мл води, рослинну олі., вбийте яйця, додайте соду і сіль.

  2. Вимісіть тісто до однорідності - воно повинно буде м'яким і пружним, скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Потім обімніть і залиште ще на 20 хвилин. Цю процедуру повторіть ще 2 рази.

  3. Всі горіхи подрібніть (частину можна залишити цілими для оздоблення).

  4. У сотейнику розігрійте вершкове масло (100 г), потім всипте горіхи, корицю і влийте мед (4 ст.л.). Все добре перемішайте.

  5. Духовку розігрійте до 180°C.Тесто розділіть на 12 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати - до майже прозорого состоянія. Форму для торта (можна використовувати як круглу, так і квадратну) змастіть вершковим маслом. Решту вершкового масла розтопіть. Викладіть у форму перший лист тіста, дуже добре змастіть його вершковим маслом і викладіть на нього другий лист.

  6. Зверху викладіть 3-4 ст.л. горіхової начинки і рівномірно розподіліть. Накрийте наступним листом і знову викладіть горіхову начинку. Повторюйте цю процедуру, поки не залишиться два останніх листа

  7. Для останнього шару викладіть один лист тіста, змастіть його маслом і викладіть зверху останній лист. Змастіть останній шар вершковим маслом і наріжте пахлаву ромбиками (їхній розмір залежить тільки від вашого смаку).

  8. Випікайте пахлаву в розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин. Періодично діставайте її і змащуйте верх вершковим маслом, щоб він не пересихав.

  9. Тим часом приготуйте сироп. З половини лимона вичавити сік (близько 30 мл) і натріть цедру. З'єднайте цукор, 2 ст.л. меду, лимонну цедру і сік, залийте 130 мл води. Всі проваріть на повільному вогні близько 10 хвилин, до повного розчинення цукру і отримання однорідної маси.

  10. За 10 хвилин до готовності пахлави дістаньте її з духовки і вилийте у форму 1/3 частину сиропу. Після чого, коли пахлава буде повністю готова, вилийте у форму весь залишився сироп і дайте пахлаві охолонути. Прикрасьте за смаком половинками горіха або тертими горіхами (зелені мелені фісташки будуть виглядати особливо ефектно).