Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима легкий зелень весна › Гострий соус із коріандром
Гострий соус із коріандром

Гострий соус із коріандром

При приготуванні цього соусу зазвичай використовується блендер, але якщо всі інгредієнти злегка збити виделкою, то зовні соус вийде більш мальовничим. Готується гострий соус всього 15 хвилин. З інгредієнтами і спеціями можна сміливо експериментувати. Замість лимона іноді використовують лайм. Рослинну олія замінюють оливковою або арахісовою. Але основним інгредієнтом залишається свіжий коріандр. Його пряний трохи різкуватий аромат зробить незабутнім будь-яку страву, до якої його подадуть. Соус добре поєднується з рибою, м'ясом і овочами, особливо якщо ті приготовлені на грилі або на пару. Крім цього, соус можна використовувати як маринад, особливо для морепродуктів.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Коріандр свіжий — 1 пучок
  2. 2. Лимонний сік — 50 мл.
  3. 3. Оливкова олія — 100 мл.
  4. 4. Соус чилі — 1 ст. л.
  5. 5. Мед — 2 ч. л.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Цедра лимона — 1 ст. л.
  8. 8. Cіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свіжий коріандр промити під водою, а потім обірвати листя від стебел.

  2. Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  3. З половинки лимона зняти цедру, а потім видавити з нього сік.

  4. Всі інгредієнти скласти в чашу для блендера і перебити все в однорідне пюре.