Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська торти обід › Морквяний торт з курагою і апельсинами
Морквяний торт з курагою і апельсинами

Морквяний торт з курагою і апельсинами

Ще з часів Середньовіччя кулінари додавали в тісто моркву, а батьківщиною даного рецепта вважається Італія. В даний час цей рецепт можна зустріти в меню багатьох ресторанів і кондитерських. Готується торт швидко і просто, тому підходить і для приготування в домашніх умовах. Морквяний торт виглядає дуже красиво і яскраво, але головне, що він дуже корисний, містить багато калію і вітамінів групи А і С, адже до його складу входять такі продукти як морква, курага, апельсин, горіхи. Завдяки моркві, торт виходить дуже ніжним і соковитим, а вкраплення кислуватої кураги і апельсина надає йому незабутній смак і аромат.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Сир маскарпоне — 125 г.
  2. 2. Морква — 100 г.
  3. 3. Горіхи волоські — 50 г.
  4. 4. Апельсини — 200 г.
  5. 5. Курага — 50 г.
  6. 6. Шоколад гіркий — 40 г.
  7. 7. Цукрова пудра — 40 г.
  8. 8. Яйце куряче — 3 шт.
  9. 9. Вершки 35% — 30 мл.
  10. 10. Цукор тростинний — 100 г.
  11. 11. Борошно пшеничне — 150 г.
  12. 12. Розпушувач — 5 г.
  13. 13. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити в мисці яйця і цукор до стану піни. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати сіль. Моркву натерти на дрібній тертці. Курагу і горіхи дрібно насікти. Зняти з апельсинів цедру, розділити часточки апельсина і очистити їх від плівки.

  2. Змішати збиті яйця з борошняною сумішшю, додати сюди ж горіхи, курагу. Перемішати. Замісити тісто. Перекласти тісто у форму для випікання. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200ºС.

  3. Змішати сир маскарпоне із цукровою пудрою, додати в суміш вершки, перемішати до однорідної консистенції.

  4. Дістати торт з духовки, він повинен охолонути. Змастити зверху торт вершковим кремом, прикрасити шматочками апельсина. Посипати тертим шоколадом із цедрою.