Лимонно-кокосові квадратики з рікотою
- 1. Яйце куряче — 3 шт.
- 2. Цукор — 220 г.
- 3. Лимон — 1 шт.
- 4. Масло вершкове — 350 г.
- 5. Борошно — 260 г.
- 6. Кокосова стружка — 100 г.
- 7. Розпушувач — 0,5 ч. л.
- 8. Сіль — 0,5 ч. л.
- 9. Рікота — 250 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Лимонний крем для квадратиків необхідно приготувати днем раніше. Лимон помити, зняти цедру, вичавити сік. Перетерти руками лимонну цедру з цукром. У невеликій каструлі змішати лимонний сік, цукор з цедрою і 2 яйця. Поставити каструлю на водяну баню. Збивати вінчиком до появи густої пари, не доводити до кипіння. Остудити суміш до 60°C, вилити в блендер, додати 180 г. порізаного вершкового масла кімнатної температури, збивати 10 хвилин. Вилити крем в ємність, поставити на ніч у холодильник.
Борошно з розпушувачем просіяти, змішати з кокосовою стружкою, 100 г. цукру, сіллю. Додати сюди ж 170 г. розтопленого вершкового масла з 1 злегка збитим яйцем. Ретельно все перемішати.
Змішати рікоту із заздалегідь приготовленим лимонним кремом.
Змастити форму шматочком вершкового масла, на дно викласти тісто, розрівняти по поверхні і трохи притиснути. На тісто викласти суміш лимонного крему з рікотою, після присипати кокосовою стружкою.
Випікати 20-25 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці до температури 180°С. Дати охолонути, тільки потім розрізати на квадратики. Зберігати в герметичній ємності.