Торт лимонний
- 1. Цукор — 300 г.
- 2. Цедра лимона — 1 шт.
- 3. Борошно — 225 г.
- 4. Патока — 5 г.
- 5. Яйця — 7 шт.
- 6. Лимон — 5 шт.
- 7. Масло вершкове — 195 г.
- 8. Харчовий барвник — 2 г.
- 9. Кондитерська мастика — 50 г.
- 10. Розпушувач — 3 ч. л.
- 11. Вершки — 100 мл.
- 12. Шоколад білий — 200 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати ганаш-крем. Для цього потрібен білий шоколад і вершки в співвідношенні 2:1. Подрібнити шоколад. Потім дати вершкам закипіти. Зняти каструлю з вогню і додати до вершків шоколад. Помішувати до розчинення шоколаду.
Перелити крем в піалу і щільно закрити його харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка. Прибрати крем в холодильник мінімум на 3 години.
Для коржів потрібно взяти розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно і лимон. Зняти цедру і видавити сік одного лимона. У велику миску скласти всі потрібні для тіста інгредієнти: розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно, цедру і сік лімона. Перемішати все, потім збити тісто міксером. Викласти тісто у форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 3 коржа.
Приготувати класичний лимонний крем. Для його приготування потрібно взяти: лимони, яйця, цукор, вершкове масло.Перемішати цедру лимона з цукром. Додати лимонний сік, яйця. Перемішати. Перелити суміш у каструлю. Додати шматочок вершкового масла. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння. Постійно перемішувати.
Рясно змастити кремом нижній корж. Аналогічно зробити з рештою коржів. Верх крем не змащувати. Дістати охолоджений ганаш. Змастити верх і боки торта шоколадним ганашем.
Для цукрових квітів взяти мастику, барвник і патоку. На присипаній цукровою пудрою поверхні розгорнути невелику пластинку пофарбованої мастики. Зробити надрізи з однієї сторони. Далі скачати пластину трубочкою. Для надійного «склеювання» пелюсток використати патоку на кінчику зубочистки. Відрізати біля основи квітки зайву мастику. Таким чином зліпити потрібну кількість квітів і залишити їх сушитися кілька годин у закритому контейнері при кімнатній температурі.
Після цього викласти зроблені квіти на торт.